2019. január 14-én Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Vlagyimir Makej belorusz külügyminiszter meghívására hivatalos látogatásra Minszkbe érkezett, ahol fogadta őt Alekszandr Lukasenko elnök, tárgyalt Szergej Rumasz miniszterelnökkel, Dmitrij Krutoj gazdasági, Szergej Kovalcsuk sport- és turisztikai, valamint Leonyid Zajac mezőgazdasági és élelmezési miniszterrel is.

Vlagyimir Makej külügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az alábbi megállapodásokat írták alá:

  1. Magyarország Kormánya és a Belarusz Köztársaság Kormánya közötti beruházásvédelmi megállapodás;

2.    Együttműködési szándéknyilatkozat Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma és a Belarusz Köztársaság Külügyminisztériuma között a régióközi együttműködés előmozdításáról;

3.    Belarusz Köztársaság Külügyminisztériuma és Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma közötti 2019. évre vonatkozó együttműködési program.

Az aláírások után Szijjártó Péter és Vlagyimir Makej nyilatkozott a sajtónak. A belorusz külügyminiszter kiemelte a magas szintű találkozók rendszerességét és intenzitását. Reményét fejezte ki, hogy a beruházásvédelmi megállapodás aláírása jelzésértékkel bír a két ország vállalatai számára az együttműködés aktiválására. A gazdasági kapcsolatok fókuszában a kölcsönösen előnyös gazdasági-kereskedelmi és befektetési együttműködés áll, elsősorban a gyógyszeriparban, gépiparban, mezőgazdaságban, élelmiszeriparban és építőiparban.