2017. április 9-12-én  a Tarlós István Budapest főpolgármestere vezette küldöttség Andrej Sorec Minszk főpolgármesterének meghívására hivatalos látogatást tett a belorusz fővárosban, a vizittel viszonozva kollégájának 2016 novemberi budapesti tárgyalásait.

belta.by

minsknews.by

Tarlós Istvánt udvariassági látogatáson fogadta Vlagyimir Makej belorusz külügyminiszter, valamint tárgyalt vendéglátójával, Andrej Sorec úrral. A látogatás margóján a városvezetők magyar-belorusz gazdasági, turisztikai fórumot és üzletember találkozót nyitottak meg.  Ugyancsak megnyitották a magyar gasztronómiai, pálinka- és bor estet.

A minszki Marriott szállodában került megrendezésre a gasztronómiai, pálinka és bor- est, Magyarországról érkezett szakács közreműködésével. A borok és a pálinkák a Tokaj, az egri és a Balaton-felvidéki tájegységről érkeztek a termelők felajánlásai nyomán, akik személyesen népszerűsítették és mutatták be termékeiket.

A budapesti Főpolgármesteri Hivatal Fesztiválközpontja támogatásával a Góbé együttes két koncertet adott, az elsőt a Marriott - Falcon szállodában a gasztronómiai, pálinka és boresten, a másodikat pedig a Felsővárosi koncertteremben tartották nagy sikerrel.