2022. november 8-án megnyílt a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2023/2024-as tanévre szóló pályázata. 

 

Vissza a gyökereidhez a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogrammal!

Váltsd valóra az álmaidat, miközben felfedezed magyar gyökereidet a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogrammal, amelyre a világ minden tájáról lehet jelentkezni!

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramot Magyarország Kormánya alapította azok számára, akik az Európai Unión, Szerbián és Kárpátalján kívüli magyar diaszpórában élnek és magyarországi felsőoktatási intézményben kívánnak tanulmányokat folytatni annak érdekében, hogy erősítsék személyes, szakmai, valamint kulturális kapcsolataikat Magyarországgal.

Közel 30 felsőoktatási intézmény 1300 magyar és angol nyelvű képzéséből válogathatsz minden felsőoktatási terület bármely képzési szintjén. Az ösztöndíj diplomát adó teljes képzésekre, valamint végzettséget nem adó tanulmányokra is pályázható, beleértve az egy vagy két szemeszter hosszú részképzést. Az ösztöndíj fedezi az elérhető képzések tandíját, az egészségügyi biztosítást, valamint igény esetén a havi ösztöndíjat és lakhatási, illetve utazási hozzájárulást.

A jelentkezéssel kapcsolatos minden tudnivaló, a pályázat feltételeit részletező pontos információk és a választható képzések a program hivatalos honlapján – a www.diasporascholarship.hu oldalon, az APPLY/JELENTKEZZ menüpont alatt – érhetők el angol és magyar nyelven. A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra benyújthatják jelentkezésüket mindazok a diaszpórában élő, magyar gyökerekkel rendelkező fiatalok, akik a 2023/2024-es tanévtől Magyarországon szeretnék végezni felsőfokú tanulmányaikat. A széles képzési kínálatot és a jelentkezők számára számos kedvező feltételt biztosító ösztöndíjprogramra a pályázatok benyújtásának végső határideje 2023. január 31.