2019. szeptember 17-20. között kerül megrendezésre a Belorusz Ipari és Befektetési Fórum. A rendezvény keretében 4 nemzetközi kiállítás zajlik, a „TechInnoProm”, a „Profszvarka”, a „Vegyipar. Kőolaj és földgáz” és a „Plastech”.

A „TechInnoProm” Kiállítás tematikája az ipari berendezések, technológiák; az Ipar 4.0; az energetika, energiaellátás az iparban és az ökológia.

A „Profszvarka” Kiállítás tematikája a hegesztéstechnika.

A „Vegyipar. Kőolaj és földgáz” Kiállítás tematikája a vegyipari technológiák, a kőolaj és a földgáz feldolgozása és szállítása.

A „Plastech” Kiállítás tematikája a polimerek, az ezekből készült termékek, a polimerek előállításának és feldolgozásának technológiája.

A kiállításokat gazdag szakmai program kíséri, ahol a résztvevők szimpóziumok, panelbeszélgetések, konferenciák keretében ismerkedhetnek meg az egyes ágazatok technológiai újdonságaival és a belorusz együttműködési és befektetési lehetőségekkel.

2018-ban 2647 m2-en mutatkoztak be 298 kiállító. A rendezvénynek 3085 szakmai látogatója volt, akik 29 országból vagy régióból érkeztek. A tavalyi fórumnak 32 szakmai kísérő programja volt, amelyeken 1515 szakember vett részt.

Nagykövetségünk lehetőséget kapott, hogy egy 9 m2-es standon mutassa be Magyarország lehetőségeit.